Onze advocaten

RitaSylvia10758-2

Silvia Koerhuis

Silvia Koerhuis studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is sedert 1987 werkzaam in de advocatuur en vanaf begin jaren negentig uitsluitend als familierechtadvocaat.

Silvia heeft altijd bij grotere kantoren gewerkt, laatstelijk bij Nysingh advocaten-notarissen NV te Zwolle. Zij heeft in 1995 de mediationopleiding van de vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators(vFAS) afgerond en in 2001 de Specialisatieopleiding Familierecht.

Silvia heeft zowel als advocaat en mediator ruime ervaring met de afwikkeling van echtscheidingen van ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars, waarin de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden en de berekening van alimentaties een belangrijke rol spelen. Bij de uitoefening van haar praktijk ligt haar kracht in een combinatie van deskundigheid en betrokkenheid.

Silvia Koerhuis is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (Nova) en van de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Silvia heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nova de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, ouderschap en erkenning, mediation, internationaal privaatrecht) en erfrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nova 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Karin Wientjes

Karin Wientjes is in 2007 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna is zij als advocaat beëdigd en gaan werken bij een gerenommeerd advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, Hoorn en Alkmaar. In 2017 heeft zij de overstap naar Zwolle gemaakt, waar zij haar familierechtpraktijk heeft voortgezet. Sinds 1 februari 2021 is zij verbonden aan Koerhuis Kersten Advocaten.

Karin heeft zich volledig gespecialiseerd in het familierecht. Haar expertise ligt met name in alimentatiezaken, en in het afwikkelen van het vermogen bij echtscheiding, zeker ook als daar een onderneming bij betrokken is.

Een scheiding heeft grote emotionele en financiële gevolgen. Karin brengt rust, duidelijkheid en overzicht. Ze is een scherpe onderhandelaar, en houdt daarbij ook altijd de relatie tussen de partijen, alsook de belangen van de kinderen, in het oog. In het geval het niet lukt om in overleg tot oplossingen te komen, dan is de cliënt verzekerd van een ervaren, kundig en vasthoudende procesadvocaat.

Karin heeft de juridische specialisatieopleiding familierecht (cum laude) en de specialisatieopleiding scheidingsmediation bij de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) afgerond.

Karin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nova de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, ouderschap en erkenning, mediation, internationaal privaatrecht). Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nova 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Karin-Wientjes-1

De (echt)scheidingsspecialisten in Zwolle en omgeving

De advocaten en mediators van Koerhuis Kersten zijn de (echt)scheidingsspecialisten in Zwolle en omgeving.

Als u verwikkeld bent in een (echt)scheiding bent u voor een professionele, betrouwbare en deskundige begeleiding bij ons aan het juiste adres. Een goede voorlichting in een scheidingssituatie werkt kostenbesparend. Adequate rechtshulp is noodzakelijk om nieuwe problemen in de toekomst, over bijvoorbeeld alimentatieverplichtingen of fiscale gevolgen, voor te zijn.

Wij zijn, mede door onze brede juridisch expertise, een serieuze gesprekspartner voor u als er keuzes moeten worden gemaakt in vaak moeilijke situaties. Hierin onderscheiden wij ons in belangrijke mate van vele andere aanbieders van dienstverlening in (echt)scheidingssituaties.

Wij zijn niet alleen volledig gespecialiseerd in het (echt)scheidingsrecht maar treden tevens op als (echt)scheidingsadvocaat in gerechtelijke procedures. Daardoor kunnen wij onze cliënten vanuit de dagelijkse praktijk als geen ander adviseren. Juist ook in scheidingszaken waarin procederen bij de rechter niet nodig is.

Wij ondersteunen particulieren, ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars in (echt)scheidingssituaties en andere familierechtelijke kwesties.

Rita Kersten, Silvia Koerhuis en Karin Wientjes zijn allen lid van de vFAS (vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators), vFAS-advocaat en scheidingsmediator en tevens MfN registermediator. Wij beschikken over een zeer ruime ervaring in het behandelen van (echt)scheidingen.

Ons kantoor richt zich op de commerciële familiepraktijk, niet alleen voor cliënten die voor hun privé-zaken gespecialiseerde juridische bijstand en advies nodig hebben maar ook voor andere dienstverleners (banken, verzekeraars, accountants en grotere advocatenkantoren) die hun cliënten naar een gespecialiseerd kantoor willen verwijzen.