Een ondernemer in scheiding

Een verstandige ondernemers die gaat scheiden laat zich vooraf goed informeren en hetzelfde geldt voor de aanstaande ex-partner van de ondernemer.

Veel voorkomende vragen bij ondernemers zijn: Moet de waarde van de onderneming worden afgerekend, welk deel van het resultaat van de onderneming wordt betrokken bij het vaststellen van alimentatie en hoe zit het met mijn pensioen in eigen beheer?

Als uw onderneming (eenmanszaak, aandeel in een maatschap of v.o.f. of aandelen in een B.V.) tot een gemeenschap van goederen behoort of krachtens huwelijkse voorwaarden (verrekenbeding) in een verrekening moet worden betrokken dan zal er een waardering moeten plaatsvinden. Naast juridische kennis is daarbij ook specifieke financiële en fiscale expertise van belang.

Het is belangrijk om voorbereid en geïnformeerd te zijn op c.q. over deze aspecten. Het is vele malen beter om goed begeleid en met goede ondersteuning samen aan tafel de zaken te regelen dan terecht te komen in een procedure met alle daaraan verbonden risico's en kosten. Dat kost u daarnaast veel tijd en energie die u liever anders besteedt.

Niet alleen voor de ondernemer zelf maar ook voor de niet mede ondernemende partner is deskundige begeleiding in het scheidingsproces onontbeerlijk. Wij hebben ook veel ervaring in ondersteuning van de partner die niet volledig op de hoogte is van alle ins en outs van de onderneming zodat een gelijke balans gewaarborgd is.